Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vila i frid

Aldrig öppet begråtna ; Försvunna , dramatiskt stumt
utan förmildrande självmordsbrev.

Eller ursäktande svar på meningslösa frågor.

Snarorna flätas samman med lögnerna 
fingrandet med polis och
obduktionsrapporter
skär genom murar -
men ekot blir aldrig ens en viskning av ett rop

Sidorna flämtar tyst och
svart på vitt faller stilla bort

Pinsamt ansiktslösa bokstäver
för det ingen vill veta något om

 

 




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 362 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-01-17 15:59



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Japp!
Mycket bra. Det känns.
2012-02-25

    tramp
ojjj ! här svävar dna formuleringar utöver det vanliga !! bra


tack
2012-02-10

  thyra
En gåta som alltid finns med när någon lämnar utan ord! Stark känsla i dina ord!
2012-01-19

    papillon
Måna här nedanför formulerar allt vad jag känner - och du själv är en riktigt, riktigt bra poet.
"Sidorna flämtar tyst och
svart på vitt faller stilla bort"
Inga märkvärdiga ord, ingen poetisk ordföljd men med en våldsam lågmäld styrka - man ger sig på nåd och onåd.
Applåderas med händer och fötter och bokmärkes ögonaböj.
2012-01-19

    ej medlem längre
pang bom känga i maggrop, mår illa och förstår för väl, eller mer att känna till, och att känna och att ständigt känna för mycket. fan vad bra du är
2012-01-19

  stenen/ Yv Ericsson
helt fantastiskt! älskar skiten
2012-01-19

  Eva Langrath VIP
Starka välförmulerade ord om någon som väljer att lämna livet på egen hand och den trassliga sorgen som finns hos dem som lämnats kvar.
2012-01-18

  Miss Mod
Ditt ordval och dina ordkombinationer, är som alltid imponerande.
2012-01-17

  Ingela Svenson VIP
oerhört starkt, din förmåga att skildra/gestalta känslor är sublim!
2012-01-17

  Måna N. Berger
Jag läser om och om igen, och varje gång slås jag av ordkombinationen "Försvunna , dramatiskt stumt" som är en oåterkalleligt sluten dörr, en bergvägg att stånga sig blodig mot.
Svaren som aldrig ges.
Det pliktskyldiga rotandet till ingen nytta och frågorna som fingrar närgånget. När en människa går tar hon sitt universum med sig och ingen kommer någonsin mer att få tillträde dit.
Du säger det så bra:

"Sidorna flämtar tyst och
svart på vitt faller stilla bort

Pinsamt ansiktslösa bokstäver
för det ingen vill veta något om"

Frid, önskar jag.
2012-01-17

  Nina Ahlzén
ett slag i ansiktet, ett krasst konstaterande. iskallt om vår samtid-läser jag din dikt. Precis så.
2012-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren