Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Abramelin the Mage aka Rabbi Yaakov ben Moshe Levi Moelin (1365-1427) åsyftas i texten från den gamla Talmudtraditionen http://en.wikipedia.org/wiki/Abramelin_the_Mage




Under Tiden Stannar Tiden

~*~

Under dessa perioder av dystra episoder
de episoder av eposet som är bakvända perioder

då under tiden stannar tiden

när tiden sedan åter är normal tid igen
och nostalgin tar fart som förr du aldrig lämnat bakom dig

under tiden då stannar tiden

en gammal astrofysiker på medeltiden och alkemist sa
att tio år i taget lever man
och tio år låter man passera
så har då jag aldrig levat

men kanske mänskligheten

det är därför som det både förr och nu verkar som
jag slagit på pausknappen på den nya TV:n
medan andra alltid sagt det går för fort
tycker jag det går för sakta

och då sitter jag still
medan alla andra ränner omkring

under tiden då går tiden

kanske det är för att koncentrationen bara räcker ett tag
därav alla trender
medan vi mer långsiktiga knappt har börjat innan vinden vänder

rock och blues är för alltid, det hörs ju på namnet
rytmer inristade i sten
med luftens blå melodier svävande däröver
men när uppdaterades dessa genrer
på sistone egentligen

så fort rock blir på nytt igen
kommer någon poptrend
och kör en barnvänlig version av den

detta såg den gamle alkemisten redan 1390
men han talade om sin tids musik
musik av sin egen tid

jag talar om all mellantid, alla mellanår
emellan högtidernas högkultur
som gör att det känns som att
under tiden står tiden still
och att det av värde lever för alltid

under den tid då tiden stannat
och profetian vi varnade för besannats

det vi kom ifrån vet vi vad det är
och bevarar det av värde
men det vi skapar nu och här
det är musik av den nya världen

med rötterna i oändligheten
det tidlösa du lyssnar på
dess toner så att kosmos må
under tiden stanna tiden


16-17 Januari 2012

LPWJ




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 653 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-01-17 06:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tycker mycket om dina tankar här om tiden!


"det vi kom ifrån vet vi vad det är
och bevarar det av värde
men det vi skapar nu och här
det är musik av den nya världen

med rötterna i oändligheten
det tidlösa du lyssnar på
dess toner så att kosmos må
under tiden stanna tiden"
2012-01-17

  Bibbi VIP
Tack för Dina intressanta tankar.
2012-01-17
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP