Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månsken

Månen är gåtfull i kväll
lyser från glasklar skiva
snön har fallit hela dagen
och lagt en frostig driva

Vinternatten blir säkert lång
det blåser på månens yta
kärlekslågan lyser varmt
och den vill man inte bryta

Det sägs att månen bär en skatt
någonstans bland bergen
där ligger den i tryggt förvar
så tydlig och skön i färgen

Månen lyser gåtfullt i kväll
så vacker mot vår jord
kanhända läser någon varmt
om kärlek ur skrivna ord

En ljuvlig promenad
i månljuset sken
kärleken känns ung
men natten är sen

Nattens sköna toner
står månstrimman för
kärlekshymn från ovan
som ständigt oss berör

Månen briljerar i kväll
och tänder ett ljus av tro
skimrar med vacker aura
som vaggar vår kärlek till ro




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 587 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-01-19 02:20



Bookmark and Share


    lory
vackert
2012-01-19

    ej medlem längre
Så vackert skrivet om månen som alltid är närvarande!

"Månen briljerar i kväll
och tänder ett ljus av tro
skimrar med vacker aura
som vaggar vår kärlek till ro"
2012-01-19

  Linda CH VIP
Mycket vackra ord om den magiska månen.
2012-01-19

    Bodil Sandberg
En sann njutning att läsa den här vackra månskensdikten!
LJUVLIG POESI!VARMA APPLÅDER!
2012-01-19

  Eva Helene VIP
Vackert och magiskt! Här gjorde månskäran mig sällskap i morse.
2012-01-19

  anits VIP
Så fint och berörande skrivet
2012-01-19

  Magica VIP
Mycket fint, och underbar bild!
2012-01-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO