Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Chimär

Från gårdagen en skugga
så sakta sveper hon in
med sina breda vingar
värms själens dystra vrå

Ett stilla andetag
som skådat många dagar
en fläkt ur det förflutna
på hedersamt vis

Likt en upplyst gloria
förför hon det saknade
kärleken som krossats
vid ödets viljeyttring

Hon spelar som sirener
vid horisontens närhet
en melankolisk sång
från kärlekens vingar

Tankar väcks till liv
från gårdagens gärningar
mytomspunna nyanser
när livet stod i månskenet

Skuggorna som rör sig
tydligt där i natten
är sanna som i drömmen
på vita bomullslakan

Ett rö för vindarna
som kommit tillbaka
om än likt en chimär
nuddar hon det sköra




Fri vers av ULJO
Läst 412 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-01-19 05:42



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Fast din bild av henne är
väldigt långt från en chimär.
Calle
2012-01-19

  Eva Langrath VIP
Varligt målar du med orden om minnen som finns och får finnas även om de kanske inte speglar den verklighet som en gång var. Ibland måste minnen få ett annat skimmer för att man skall orka minnas dem alls.
2012-01-19

    Bodil Sandberg
En mycket mycket vacker fantasieggande dikt!jag älskar den!
2012-01-19

  Linda CH VIP
Underbart luftigt, milt och strålande vackert. Gillar bilden....
2012-01-19

    lory
vackra bilder..underbart
2012-01-19

  anits VIP
Så fint målar du dina ord till
vackra bilder som jg som läsare
får ta del av
2012-01-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO