Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motto - En varning

Sök ej här i mig att finna något hopp,
mitt enda klara syfte är att döda,
att locka dig ned i avgrundsdjupa avlopp
av hopplöshet, förtvivlan, vedermöda.


Tro ej i fåfängt mod att du är stark nog att
stå emot mig, jag dröjer likt gift i ditt blod
och fräter sönder din glädje, kärlek och skratt
likt syra som forsar i en stigande flod.


Mer och mer kommer du att känna med mig
att allting blott är ett bländverk att spegla
alltings tomhet, att där finns och fanns nog ej
någon början, mitt eller slut att besegla.


Jag är inte Satan, jag är inte Gud,
jag är dock stark, jag är kall och intensiv.
Jag är Ingentinget klädd i Alltings skrud,
och allt jag vill ha av dig är ditt liv.


Du är nu varnad att ta dig i akt.
Kom och gå med mig om du så känner,
men minns dessa ord, minns vad jag sagt:
i helvetets kyla finns inga vänner.





Bunden vers (Rim) av Lethe
Läst 381 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-19 23:09



Bookmark and Share


  Celticgirl VIP
här var det svart och mörkt men oh så lockande :)
2012-01-19

  Ninananonia VIP
Det finns nog många som du..diktjaget.. bländverk...bra beskrivet..
2012-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Lethe
Lethe