Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känslovärv

Himmelen kändes så nära
när planeterna smekte mitt hår
ljuset ledde mig på vägen
över ängar som vindarna märkt

Månen sjöng för de ensamma
om vandrarens ensliga mål
hoppet att finna det sköna
och att leva i frihetens värv

Stjärnorna tindrade länge
och lämnade gåtfulla ljus
tankar om kärlek och längtan
tog plats i den mörka natten

Skuggorna kände så nära
i gränderna där som jag gick
de svepte gärna mot kinden
och talade kärlekens språk

Klackarna ekade länge
från mötet i de okändas kvarter
gudinnan som jag där skådat
for bort som en ljusgrön chimär

Musiken svepte i natten
från gatumusikantens ton
den höll sig kvar där gränden
och bjöd till natten en dans

Ljuset det kändes så nära
och äkta i känslornas rov
det väckte sovande själar
och gav dem en livlig blick

Vindarna vaknade stillsamt
i gryningens sköna gemak
morgonen kändes mot kinden
när dagen den räknade in




Fri vers av ULJO
Läst 291 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-01-20 04:34



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Lyrisk vandring!
2012-01-20

  mare VIP
Välskrivna rader som jag tycker om
2012-01-20

  Eva Helene VIP
Att få drömma sig bort i dina magiska ord och bilder - så gott detta!
2012-01-20

    lory
helt magisk..bilden också....
2012-01-20

    Bodil Sandberg
Underbart!vill citera:himmelen kändes så nära när planeterna smekte mitt hår ...ännu en dikt med fulländad rytm och stor känsla som känns in i märgen - varm applåd!
2012-01-20

  anits VIP
En helt underbar dikt
så som bara du kan
skriva
2012-01-20

  Ninananonia VIP
Underbar dikt från natt till morgon
2012-01-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO