Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KU kan va svårt för en del

Hon åkte i en bil för mötet med flera i kyrkans ungdom det var en bit bort hon hade haft nåt och en av föräldrarna körde dom därför, hon åkte med, hon var präst, ung, god och relativt fördomsfri...
Men de snackade på och föräldern som körde börjare surra om vad dom gjorde alla och hon var då suppleant i kommunen för hon var ordförande i sitt distrikt för KU.
-Oj har Kyrkans ungdom eget mandat frågade mannen
-Nej sa hon KU är i detta fallet kommunistisk ungdom
-Kan man va kristen och kommunist säger då mannen
-Kan man va kristen och moderat, svarar hon

Varvid mannen kastar sej på bromsen, svänger in på vägrenen fast det är motor väg och vrålar UT! Med en sån attityd och sån fräckhet får man inte åka med mej.
Så denne "man" (eller kanske, ynkrygg) en moderat, (kommunalpolitiker) på västkusten, i Sverige, tyckte alltså att en ung tjej, lite över 20, kunde kastas ur bilen, mitt på motorvägen, för att hon sa samma sak som han, fast omvänt? (Då en kristen alltid borde ligga närmare kommunism läs apostlagärningarn om den första församlingen så ser ni Karl Marx första och viktigaste inspirations källa)

Men, åter till den vansinnige moderaten, han lyckades bli övertalad, eller de andra i bilen, lyckades övertala honom att inte vara helidiot, och moderat, ja det är klart moderat är han nog än, idiot troligen med, men de lyckades i alla fall övertala honom att inte, lämna en tjej, som han tänkte, kunde vara där, stående mitt på vägen, motorvägen i mörkret. Så KRISTEN var han, tydligen kan man vara kristen och idiot, det går bra om man är, moderat!




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-21 08:07



Bookmark and Share


  marie-helene
Härlig text men svider nog för en del...hi hi
2012-01-21
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO