Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara vackra flickor


Mosa rosenknopp i handen
Fyll rosenskålen full med tårar
Gräv dess rosblad ner i sanden
Så att de undgår solens strålar
Och straffa taggarna på stjälken
För att de sticker dig som nålar
För att bara vackra flickor får
Ett handfång rosor varje år
Det skär i hjärtat när de skrattar
De vet hur fula flickor mår
De skrattar just för att de fattar
Och för att de vill ha det så




Fri vers av Julia Felicia
Läst 455 gånger
Publicerad 2006-01-22 14:50



Bookmark and Share


  candela
" så att de undgår solens strålar"
mycket fint...älskar din vers, rythmen och
orden är perfekta...
Dikten skulle kunnat sluta redan vid "...rosor varje år"
men då hade innebörden kanske varit annorlunda.
Början är sorgsen, slutet lite bittrare...
bilderna du målar upp är bitterljuva. Sköra vackra känslor
som rinner som rosentårar..
om kärlek, avund, längtan och sorg.
precis som det kan kännas
väldigt bra
2006-01-22

  kärleksbarn
åh vad bra!
du rimmar utan att det blir för enkelt
gillar!
2006-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Julia Felicia
Julia Felicia