Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lejonet och duvan


Jag brann i dina bränder
jag frös i dina nätter
Jag flög längs långa stränder
och över vida slätter
I mörkrets grepp jag fann dig
i månens sken det ljuva
I natten höll du om mig
likt en skadad duva

Du är ett gyllne lejon
med tungt och blodfyllt hjärta
En svart och ensam panter
en bärare av smärta
Jag kysser dina läppar
och vilar mot din bringa
Du klyver ömt mitt hjärta
med svärdets vassa klinga

Jag skänker mina tårar
så gnistrande och klara
Och önskar att de skyddar
din själ från världens fara
Jag breder mina vingar
så bräckliga och sköra
Och önskar att det fanns
nånting jag kunde göra




Fri vers av Julia Felicia
Läst 1025 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-02-01 23:08



Bookmark and Share


  LePenseur
För det första är jag tokkär i den här rubriken. Vacker, talande om bara rent jävla härlig.

De fyra första raderna känns inte så speciella, men sedan sätter karusellen igång, och det med besked.

Det enda jag kan tycka inte känns klockrent, är femte radens jag fann dig. Ser ingen anledning att, i mina ögon, krångla till ordföljden. Skulle kanske kännas rakare med fann jag dig? Men ja, småsaker.

Det jag älskar (ja) med hela dikten, är temat lejon + duva = beskydd och värme, men vem är egentligen starkast? Ingen utan den andre. Så härligt. Så sant, och som jag känner igen det.

Du framför det otroligt snyggt, och hindras inte av rimmen. Det är en stor fördel. Jag stör mig otroligt på när rim ska vara allt och det är uppenbart, men här är det snyggt och flyter på bra.
Och igen, texten är otroligt stark och... underbar. Så många fina liknelser, bilder. Tvetydigt, på precis rätt sätt med rätt bilder. Du kan verkigen det här.

Sista stycket framför allt... och jag kan säga, att som ensam svart panter, lejon med tung hjärta, finns inget bättre än att vila under en kuttrande duvas bräckliga vingar. Inget varmare eller tryggare ställe i hela världen. Så det så. Applåder på den här. Och bokmärke.
2009-03-10

    Ling
Hej! Jag igen. Förundras återigen av den här. Så otrolig.
2009-02-14

  Felzu
Wow, den här dikten är verkligen fin.
Det finns många som skriver med rim, och hur bra det lyckas varierar ju. Själv kan jag inte alls skriva med rim. Vissa kan. Fast få kan sådär väldigt, väldigt bra.
Men det kan du, alla rimmen känns så självklara på något vis, som om de allihop har kommit av bara farten när du har skrivit. De känns naturliga. Sånt tycker jag om.
Och själva innehållet i dikten är jättefint också.
Bra skrivet! :)
2008-01-13

  coffe
stark och vacker text, trollbunden av mjuka ord...c
2008-01-09

    Ling
Måste kommentera igen. Kommer tillbaka till den om och om igen och det är bland det vackraste jag läst. Tack!
2007-06-04

    Ling
Underbar. Bokmärken den här.
2007-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Julia Felicia
Julia Felicia