Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: Mästaren Niccolò Paganini av Georg Friedrich Kersting (1785-1847) som 1829 målade dåtidens Ritchie Blackmore




Överton|Underton

~*~

överton

Barnet ser fram emot att få saker lika mycket
som föräldarna ser fram emot att få barn

flageoletterna är som melodiernas regn

övertonen solen i vardagen

underton

Det är aldrig bra att nöja sig med det näst bästa
för varje dag
bemöda sig om att alltid göra det bästa

sedan kan man göra det näst bästa
en annan dag
men aldrig blott nöja sig med det som ej är det bästa

20 Januari 2012

LPWJ




Fri vers (Modernistisk dikt) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 580 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2012-01-27 15:57



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Blackmore lyssnar nästan aldrig på
rock, mest klassiskt och allrahelst
violinmusik

nu spelar han folkmusik, med sin fru
sen 15 år tillbaks

sån musik skrev han även under Deep
Purple tiden men det var inte
kommersiellt nog

baksidan av musikbranschen = bolagen

Concerto for group & orchestra är ett
litet mästerverk under den tidiga Jon
Lord tiden (Hammondorgelguden)

lite som när ELP spelade Tavlor på en
utställning av Mussorgsky

Be well,
LPWJ
2012-03-14

  lodjuret/seglare VIP
Snyggt staplat i såväl uppställning som framförande. Man kan undra vad Richie Blackmore hade haft att säga om att bli jämförd med Paganini. Roligt är att hårdrocken stundom lånar av den klassiska musiken, slingor att känna igen, som med 'I Bergakungens sal'... eller kanske mera känt, som Chuck Berry och senare såväl Beatles som även hårdrockgrupper spelat in 'Roll over Beethoven'... som jag känner till det har exempelvis Mountain gjort en version, liksom även Jeff Lynn med sin symfoniska popgrupp Electric Light Orchestra.
2012-03-13

    toner
Wow. Riktigt bra.
2012-03-12

    Birgersdotter VIP
Bra...
2012-01-28

  thyra
Viktiga ord!
2012-01-27

  Ninananonia VIP
Mycket bra... :)
2012-01-27

  Bibbi VIP
Klokord som jag tar till mig.
2012-01-27
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP