Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

et hårdt glas

en dyster plats i skuggan
vi skall gräva här
så att solen kommer fram
bygga villor hus lägenheter
här skall människor bo.

hon gör sig fin
på olika håll
här finns flera
världar.


de plockade sniglar
ville ge dem ett hem
men de ville inte ha
ett hem till.


här skall människor bo
i ljuset det nya ljuset
det finns kvällar som kommer
de blandar dem med harmoni
en fristående orkester
de spelar stående
på bara ett ben.


bild till bild till bild
alla äro de lyckliga
applåderar tills tiden
tills tiden står stilla.


det diffusa sökandet
en snigel blir rädd
kryper in igen
det finns ett tryggt hem
här skall människor bo.


det finns ingenting
när tomt är tomt
morgonsolen någon
spelar med fingrarna
på en gitarr.


här skall människor bo
ersatt ska bli ersatt
utbytt rent
allt till perfektion.


hon sitter stilla
stilla i stolen
utanför solen
solen solen eller
de vackraste husen
på lätta ben går de
överallt.
människorna.


här skall människor bo
han och hon och hon och
han


du får stilla dig
hon gör sig fin
här finns


utan tvekan
tvekan utan
en hand i ansiktet
avvisande


ordning som kaos
som tvätten hänger ute
sommaren kommer igen
du får lov att stanna

här skall människor bo.














Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-30 12:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP