Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LÄKARPOESI 10. Åtta månader på sinnesjukhuset som läkarpraktikant. Från läkarens perspektiv är en praktiktid där viktig och värdefull för att undvika senare missförstånd mellan normalitet och mentala besvär.


DESPERADO

På sjukhuset fanns det "en giftavdelning".
Den är en filial till intensivvård.
Patienten har oftast stupad i sin förtvivlan,
utmattad, medvetslös, en stackare,
svalt ett gift med vett och vilja
att ta sitt eget liv!

När någon förlorar sin sinnesro,
gråter själen, borta är gott humör;
orkar inte leva mera,
vill endast bort härifrån,
i sin melankoli duger
tabletter, kapslar i överdoser
samt olika slags vätskor och alkohol.

Då är goda råd dyra!
Följden är oftast en svårartad soppa
även en värst av de värsta.
Livräddning, ett arbete dygnet runt.
I bruk är all kunnande, kompetens.
Läkarens utmaningar
koma, motorisk oro, synvillor,
livsfunktionen obalans,
hjärtslag, återupplivning.

Kandidats händighet och skicklighet
utvecklas i det kunnande teamet!

© Heikki Hellman (120131)







Fri vers av Heikki Hellman
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-01 01:48



Bookmark and Share


    lory
man ska öppna sin avarm ahänder o ge sina medmänniskor kärlek o vi ska ta hand om varandra...så att vi gör världen till en bättre plats....känner igen vad du skriver ,pga min jobberfarenhet...
2012-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman