Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OPP AMARYLLIS


Den lilla löken
med den späda stjälken
står där på vitrinskåpet
så oansenligt.

Det finns nån inre klocka
som ljudlöst börjar slå
inne i löken, därpå
vitrinskåpet då.

Stjälken börjar växa
löken spricker. Plopp!
Allt börjar tigga vatten,
växer med rasande fart
mot taket opp.

Kraftig kropp, stora blad,
klockan stor och blodigt röd.
Doften parfymerar inga rum
tills den faller ner död.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 165 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-01 10:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar