Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Passivitet är ingen hemlighet

Jag är inte den som är den. Du är inte den som är vadå?
Vem är det och vad är jag? Är det vi?
Är det natt eller dag?
Ska vi leva, älska och dö? Kan iskalla tårar någonsin bli snö?
Ska vi till skriken dansa? Är det värt att våga chansa?
På en värld som inte är varm. Kärlek baserad på obefintlig charm.
Är kärlek inte på riktigt? Men krigen då, är det inte viktigt?
Eller snarare svälten och misären. Det som dom inte lär en.
Hur lever du utan att bli hyper; Ingen sig längre i drömmen nyper.
För världen är otäck och det är slut på blod.
Vi använder bläck.
För att kämpa för dom som har det sämre än vi.
När blev ett oss, ett dom och ett ni?




Fri vers (Spoken word/Slam) av Gräddnos
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-02 18:21



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Samtidigt blir jag GLAD när jag ser din ålder ! Alltför FÅ ungdomar bryr sig längre, har själv två egna barn (13 och 22) , de anser att pappa är "patetisk" som fortsätter min eviga kamp mot etablissemanget ! De menar att det är "ingen idé" och att "det spelar ingen roll" vad de tycker om saker som är fel ! Detta TROTS att jag, under hela deras uppväxt, försökt göra dem medvetna och att bry sig ! Men trycket från skolkamrater och andra kompisar har fjärmat dem från mina försök !
2012-02-02

  Mats Henricson
Kan bara instämma totalt ! Det stora felet är att vi som SKRIKER (det har undertecknad gjort i snart 40 år !), vi gör det inför en nästan STENDÖV maktapparat ! Världens maktelit är en samling ÄRKEEGOISTER som skulle behöva en GIGANTISK ÖRFIL av oss därnere i botten ! (men vi kommer ju inte åt dem, omgivna av nitiska livvakter som de är ) Någon DIALOG mellan dem och oss finns ju INTE, det är bara deras MONOLOG som gäller........
2012-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Gräddnos