Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kba. minus 19 grader just nu


Ruggekallt




Nu e de vinter, nu e de vinter,
som fryser slemsäckar bort.
Nu biter kylan, nu biter kylan,
i både koja och slott.

Och gamla Svea, ja, gamla Svea,
hon sätter halsduken på.
Hon eldar pannan, hon eldar pannan,
och fryser foten på tå.

Från norr till söder, från norr till söder,
vi alla står på parad.
Och längtar våren, ja, längtar våren,
som gör oss glada, haha!

Men ännu dröja, men ännu dröja,
den med sin spirande knopp.
När grönskan blommar, när grönskan blommar,
och livet åter blir topp.

Så låt oss halka, ja, låt oss halka,
och glida kana så glatt.
Med ros på kinden, med ros på kinden,
och istapps tangorabatt.

Ty.

Nu e de vinter, nu e de vinter,
som fryser slemsäckar bort.
Nu biter kylan, nu biter kylan,
i både koja och slott.








EM/2012-02-04















Fri vers av Madjori
Läst 288 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-04 06:47



Bookmark and Share


  thyra
Jättefin och värmande i kylan! 15 bara, i mitten av skåne :)
2012-02-04

    Isprinssesan
Ha, ha, det här blev jag glad av. Välskriven.
2012-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori