Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgens hav mötte

 

Sorgens hav mötte

jag på sent sjuttiotal

Min mammas död

Jag höll tårar tillbaka

nu gråter jag varje vår




Bunden vers (Tanka) av Fredrik P. VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-04 22:21



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Sorgesång på tankaform.


I en annan form skulle dikten kanske kunna se ut så här:

Det var ett sorgens hav han mötte
för mer än tre decennier sedan
när modern dog

Tårarna tilläts inte komma då

Men nu bjuder dem varje vår sitt tillflöde
och de rinner i rännilar
längs med hans kinder

tills solen torkar upp varje tår
och bara lämnar sältan kvar

Det är vår
och bortom snödroppar
finns även sorgens droppar

Och hon följer sin son med blicken
låter sin himmels sol få torka
varje tår

sjunger sin finstämda sång
så som en gång
när han var barn
2012-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP