Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

CHOCLATE DE PRETANTIÖS

Kritik kan vara som chocklad
en pralin kan räcka
att göra någon annan glad
och skapar lusten väcka

Sen får man sig en skopa skit
när någon ilsk går lös
en sån pralin med körsbärs sprit
choclad de pretiantiös

En sån som läser Heidenstam
med akadem betyg
fast håller boken bakåfram
och lånar rim i smyg

Som tror sig vara general
i prosa regementet
med låtsas hatt och fejk moral
från gamla testamnet

Han syns på något flott kalas
mot högre poster nicka
han sträcker sitt martini glas
fast det är socker dricka

Och målar om sin barndom
till nöd och svält och skuld
fastän han var en läckergom
med nappflaska i guld

Men innerst inne vet han
att han är rättså kass
han är en kantig kritiker
men pennan är ej vass

Nej kritik ska vara som chocklad
en pralin kan räcka
att göra någon annan glad
och skapar lusten väcka




Fri vers av zallander
Läst 211 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-02-06 14:23



Bookmark and Share


    Max Poisé
(ska inte kommentera tempo här)... :-)

En behaglig text som växer var gång jag läser den.
2012-02-06

    lory
oh vad jag gillar denna..du växer för varje text mr zallander..ler
2012-02-06
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander