Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aldrig har det funnits någon skugga


Saknad

Du stackars lilla blomma
som hänger i din vas
är solens strålar tomma
igenom fönster glas

Du minns din forna säng
bland tuvor och bland snår
den blomsterprydda äng
där dina syskon står

Du stackars lilla blomma
som längtar att bli fri
med blad så bräckligt tomma
som närs av apati

Du ledsna kaprifol
din sorg är svart som sot
du längtar efter sol
och markens mull slå rot

Men nu när du är fri
och solens strålar sluka
med viss melankoli
så saknar du din kruka




Bunden vers (Rim) av zallander
Läst 1106 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2013-05-16 08:26



Bookmark and Share


  Knickedick
Grönare och skönare på andra sidan
2013-12-07

  justine fox
Vad är det för musik?
2013-09-25

  Tess74
snyggt!
2013-08-09

    ej medlem längre
stilfullt och riktigt fint skriftat som vanligt, applåd!
2013-05-20

  Heikki Hellman
En skön, berörande text om denna starkt doftande blomma som lockar nattfjärilar till sig!
2013-05-19

  © anakreon VIP
"låt dem få leva,
de är ju så sköna!"
(E. Taube)
2013-05-16

    ej medlem längre
snyggt och väl rimmat - applåder..
2013-05-16

  ResenärGenomLivet VIP
Fint rimmade verser, men också tänkvärd...
2013-05-16

  lodjuret/seglare VIP
Vilken söt liten rimmad sak. Oväntat ömsint och finstämd. Gillas och förtjänar därför också sina trenne perenner.
2013-05-16

  Nanna X
sär skrivningar. menadejag.
2013-05-16

  Nanna X
alltså jag har varit svensklärare i mer än 20 år men aldrig sett någon kombinera särskrivinigar med perfekt blankvers, det är genialt!
2013-05-16

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Underbart vackert skaldat, som så ofta från dig. En favorit som jag var glad att få läsa igen. Och bilden.. :) Den har jag använt också till en av mina dikter.. den lade jag under "Läs gärna" igår, Jordfästning, heter den. Fotot är av Arne Anderberg
2013-05-16

  Angel of love
Nu fick jag lite dåligt samvete att jag plockade lite blå/ vit sippor.
2013-05-16

  Marianne Räf
Kan inte vara så lätt å vara
en liten blomma. Ensam,
borta från syskonen i
hagen..
2013-05-16
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander