Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Neptunus

Tretton månar lyser
på en och samma gång
evighetens dystra nattpatrull

Sitter här och fryser
hör vintergatans sång
ensam på Neptunus blåa mull




Bunden vers av zallander
Läst 723 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2013-02-27 17:53



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ack ja! Nästan H. Martinsonsk
Skrivelse i känslan!
;)


2023-01-09

  Marianne Räf
"Ensam på Neptunus blåa mull.."

Vilken lyrisk godbit! Mkt bra! ;D)
2014-01-03

  Tess74
Amazing
2013-08-09

  lodjuret/seglare VIP
Den är ännu bättre efter andra läsningen.
2013-04-04

  Siggesdotter
Tänkvärd text som säger mycket, bra!
2013-03-18

  Magica VIP
Berörande, ensamheten är förjävlig, men ibland kan man vara än mer ensam i någons sällskap än om man är ensam, beroende på vilka energier den personen har. Allt är ju uppbyggt av energier med, atomer, ja kanske inte så konstigt egentligen. Gillar kopplingen till det stora oändliga (vad vi vet) runt om oss. Bra skrivet!
2013-03-04

    ej medlem längre
Det finns ingen neptunus utom att det finns neptus som är den inre av alla galaxer som bestrider allt
2013-03-01

  Angel of love
Gillade den. Ensamheten är skön när man väljer den..
2013-03-01

  Maria T
ensam i ett stort
universum
2013-03-01

  objekt3
håller juh med lodjuret men tänker att mkt av det jag läser av dig är tillsammans en lång pågående dikt!
2013-03-01

  lodjuret/seglare VIP
Tycker nog texten är litet kort
hade gärna läst fler verser
sett ensamheten längta bort
drickandes några terser
2013-02-28

  ResenärGenomLivet VIP
Tur att det bara är en dikt...men en bra skriven sådan...
2013-02-27

  Tarantaran
Låter ensamt och
litet kyligt..men
du skriver bra på
Neptunus,
Skorpionens egen
planet, var drömmarna
och fantasin bor :)
2013-02-27

  Stefan Albrektsson
Galant rytmik och rimsmidande! Och mer ensamt är svårt att tänka sig (alla fall mätt i mil, samma ensamhet kan ju finnas gentemot personen i stolen bredvid).
2013-02-27
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander