Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Geting

Ett surrigt litet sällskap håller samkväm i vår bod
i hörnet av en vedkap man får närma sig med mod
Dom sliter alla dagar även när vår sol är släckt
närhelst det sig behagar för en pappersarkitekt

Alla klär i ränder det är vårens melodi
och alla är de fränder men helt utan empati
Straffar man var obehörig smitare i tullen
så är du inte bjuden kan det hända du blir svullen

En mot en så har man väl en rättså sportslig chans
men kommer hela släkten får man åka ambulans
Här råder ingen vapenlag nej alla har ett spjut
och är du inte till behag är bäst du skyndar ut




Bunden vers (Rim) av zallander
Läst 997 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2013-03-04 17:35



Bookmark and Share


  Nasruddin
Va kul! Den borde du spela in som raplåt tycker jag.
2014-11-20

  Undine
Talande. Jag ryser bara av att se bilden.
2013-05-16

  Tess74
Jag gillar denna, men däremot har jag fobi för getingar så bilden var inte lika rolig :D
2013-03-31

  Mia Popiana
Kul och välformulerad!
2013-03-21

  Siggesdotter
Skrattade gott åt denna väl rimmade dikt! Humor och ett bra innehåll - de små krypen har sin makt, ibland mycket mer än vi :-) Applåd!
2013-03-18

  Angel of love
Vackra hemska djur, i en bra text.
2013-03-13

    ej medlem längre
Vilken härlig och reflekterande dikt, om de små men ack så stickiga djuren!
2013-03-07

  Knickedick
I'm geting it
2013-03-05

  lodjuret/seglare VIP
Roligt med en berättande text på rim. Den förtjänar sina trenne tulpaner från Amsterdam.
2013-03-04

  ResenärGenomLivet VIP
En trevlig text om lite mindre trevliga varelser...
2013-03-04

    ej medlem längre
dessa getingar. hur man än skyddar sig är de där och vet att de regerar. hög autenticitet. salubrinsalvan redo?
2013-03-04

  objekt3
sweeet tänker på schweitz nya fina lag ^^


2013-03-04

  Jordgubbsodlare
Kul tema och roliga rim! Blir lite hackböff för mig i vers 2 rad 3 o 4, men det kanske hänger på artikulationen...
2013-03-04

    ej medlem längre
fyndigt och med bra rim - applåd kompis..
2013-03-04
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander