Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Citrongräs|Florentia

~¤~

I

På vallen

vid mormor i grannbyn hade de getter som de rodde med över Fängsjön till vallen på andra sidan

ungflicksropen sjöng i vinden
och männens basuntoner dånade

Bonden här bredvid körde med kärran och frun hans sjöng och ropade till hälsning långt innan jag var född
som grabb hälsade jag på honom då han satt och slipade vid sin runda sten i ladan på äldre dar
här på den gamla vallen

II 

Salt

Jag är som saltkaret på bordet

att enbart äta det är inte så nyttigt eller gott

blott

när det tillämpas till något

III

Citrongräs
 

då dagarna är bakade utav saffran

floretten
där gräset omgärdar katten
fågelläten
vetter mot väster


IV

Florentia

där alla vrår förstår

det väsentliga

av vårt lands hundraden av år


V

Solsommar

som en motivlackad lila epa-traktor
med svart banditskärm för vindrutan
med breddade däck 
under nedsänkta stänkskärmar

VI

Spelemän och sångkvinns

det kan ej lika bra förstås av en dansbandshjärna

det som förr citerades högt innan bandansen vid gärd'sgårdarna


VII

Eko

det som är som saltkaret på jorden

 

Februari 2012

I: 3:e

II: 4:e

III&IV: 7:e

V,VI&VII: 9:e

LPWJ




Fri vers (Modernistisk dikt) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-09 09:48



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Jättebra skrivet!!!!
2012-02-09

  Bibbi VIP
Applåder i mängd!
2012-02-09
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP