Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pensionsålder

soluppgång
fågelsång
välbehag
ny dag
som vi åter får smaka
natten har dragit sig tillbaka

och nya möjligheter förestår
och vi går
mot ny dags färd mot natt
mot det mål som är satt
allting upprepar sig genom tidevarvet
våra ålagda plikter, människoarvet

därför kämpar vi vidare i vår färd genom livet
och är ändå tacksamma för allt som är oss givet
till den dagen då allt tar slut
då vi efter år av kämpande äntligen får vila ut

så har det varit i alla tider
och kommer att fortsätta vad tiden lider
men människan är ändå ganska nöjd
för att kunna arbeta är en fröjd
så medan man kan så ska arbetet fortgå
i alla fall medan man kan stå

men vår ledare vill nu att alla ska arbeta längre för att få en bra pension
men vad hjälper det även om man sparat en miljon
när man inte får njuta av ledigheten den dagen man blir fri
om ens tid då redan sen länge är förbi

om man redan innan sjuttiofemårsdagen ligger i jorden
för att herr minister talade de fina orden
om pensionsålderns fördelar att jobba tio år till innan pensionen
vad har man för nytta av den miljonen

när man i förtid grävs ner i en grop
och skatterna för de pengar man under åren tjänat ihop
tillfaller våra riksdagsmän som har en pensionsålder på femtio år och avgår med en otroligt hög ersättning
varför ska då alla andra jobba tills de är sjuttifem, herr minister, jag kräver förklaring och dessutom en levnadsvillkorsförbättring

© Ted Örnberg




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-02-09 23:15



Bookmark and Share


  aol
bravo vilken sann skrift, applåder i massor vännen,
2012-03-19

  Bibbi VIP
"jag kräver förklaring och dessutom en levnadsvillkorsförbättring"...så ock jag.

Väldigt bra formulerat vad många tänker.
2012-02-29

  anits VIP
Jag instämmer i dina väl valda ord
om pensionäldern om hur orättvist
statsministern tänker och hur han
binder ris åt sin egen rygg
mycket bra skrivet
2012-02-10

  Anders Nordlander VIP
BOKMÄRKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2012-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP