Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten läses högt via spelaren till höger..:))<br>


Knäck

Förnimmer

jag

i detta nu

 

En smak av julens knäck

Smältande i mun

 

Det är en stark och tydlig sensation

vid emotion som kan liknas vid passion

 

Det blev intet av nåt sådant

gott

i jul

 

Kanhända att ens kropp

för detta visar denna brist

genom dylikt sätt

?

 

Får man lov att koka knäck

i sådan senliden vintertid? För sent.. för tidigt?

Det kan man välan få

om

det tillåts  att semlor bjuda ut och på

strax efter jul, ja,  så

kan det ju få gå

 

Det blir allt knäck till helgen!

 

Går skönt ihop med snön

 

Kanske tar jag in en gran

 

Dock inga grisars skinka mer

Blev ju vegetarian

av klimatsjäl si, o så, på lite äldre dar

Grönkål har jag

spart  i frysen

Julmust står nog brusande

i min näraffär

Hela året ut nu kanhända

Och servetter med röda julrosor på

de har jag ännu kvar

 

Adventstaken ännu ej nedburen är

till källarstället här

Står väntande i trappen kvar, på väg

 

Jag tror jag tar och tänder upp den

i mitt fönster nu igen

En stund

 

Och lyssnar på Jussi

med O Helga Natt och Åh En Sån Natt med

Lady och Lufsen

 

 

Det ska bli gott

Det känner jag

Och väl förstår,

Förnimmer

jag

i detta nu

 

 Emca 2012-02-08 -- 10

 

 

 

 

                  

                                            julmusik..

 




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 731 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-02-10 16:50



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Kul!
2012-02-14

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Ja, fin bild! :) nu haver jag kokat knäck! Den blev perfekt, så god. Och fann ett kasettband med Lady o Lufsen...när jag efter något annat sökte. Hade glömt att jag har. Kul!
2012-02-11

    tramp
Åhhh som jul igen...kan inte låta bli att älska bilden !!! ja du/ni fattar !
2012-02-10

  thyra
Underbart, nu fick jag uppleva en jul till :) Bra och tydligt uppläst och rimmen känns där men rinner lätt. Fint!
2012-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)