Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

men jag vet att jag har rätten att vara arg


Jag var ett offer
av barnens ondska eller oförstånd
av vuxna som såg men ingenting gjorde
av skammen som åt upp
alla möjligheter att berätta

Många år senare
lever skammen kvar
men jag vet att jag har
rätten att vara arg
rätten att hata
rätten att vilja göra ont

Igår när jag berättade för honom
mannen vars jobb är att lyssna
var ilskan starkast
starkare än skammen

Jag skakade okontrollerat
var redo för att slåss
tänk att känslor kan bli så starka

Det var som att ilskan
ville bryta sig ut
och delta i kampen mot en fiende
som inte längre finns

ilskan gav en befrielse
en känsla av att ha vunnit
genom hans ord och ögon
segrade jag över skammen

om än för stunden, så var jag fri
och jag skrattade när jag gick hem





Fri vers av jag får liksom ingen ordning
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-11 20:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jag får liksom ingen ordning