Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fucking jävla australien


om jag träffade dig idag, den tanken snurrar runt
likt en gammal telefonsladd
och jag undrar vad som finns där i andra änden
om jag mötte dig nu
vad skulle jag säga till dig då?

jag har minnen från en resa som aldrig har ägt rum
en tid jag minns men aldrig har funnits
vi var där tillsammans
men jag försöker lura mig själv

det finns minnen som skapar en huggande känsla
ett varsel om att något är fel
andra minnen dröjer sig kvar
gnager sig fast långt inuti
de vägrar släppa taget

det kan räcka med ett ord, en bild, en doft, en låt
och jag befinner mig där
jag vill inte kalla det för helvete
men inte heller förminska
en upplevelse som aldrig har ägt rum

tillbaka till den fråga som plågar mig
och samtidigt nyfiket rycker mig i skinnet
vad skulle jag säga
om jag fick chansen idag?

jag ser dig i två skepnader
likt en liten pojke sökande efter trygghet
i nästa sekund
en översittare, för smart för sitt eget bästa
hur ska jag minnas dig?

minns inte om jag skrivit några texter om den här tiden, minns inte vad som höll mig flytande
men jag tror att jag känner dig, den du var då
kanske har jag fel

om jag fick en minut, kanske två, eller fem
vad skulle jag säga till dig
om det som är begravt, men kanske inte lika djupt som jag skulle vilja

jag hör ett ord, en berättelse, ser en bild,
och det hugger till
är det likadant för dig?
om jag kunde utplåna detta land, denna tid
skulle jag göra det då?

jag håller mina minnen på avstånd,
tänker att det inte var jag
det har aldrig hänt
det känns främmande för mig nu
jag vill inte förflyttas dit men tanken kommer ändå
"vad tänkte jag egentligen på"

4 år, och kanske ses vi aldrig igen
är det en bra sak?
kommer vi ständigt vara förknippade
med ett land på andra sidan jorden
där allting gick åt helvete

jag är splittrad, vill inte minnas
allt det svåra
kan inte se det utan att bli arg
på dig, på mig
och på allt som inte gick

är det så att jag inte borde
fundera över dig
och hur du har gått vidare
i den ilska som finns kvar

på varsin kant representerar vi
den andras smärta eller sorg
med olika versioner
av vad som hände

jag skulle kunna säga
att du fick mig att tappa all känsla av tillit
både till mig själv och till andra
men det vore en återvändsgränd

det jag egentligen funderar över är
vem är du idag?




Fri vers av jag får liksom ingen ordning
Läst 135 gånger
Publicerad 2012-08-31 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jag får liksom ingen ordning