Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre glada gökar





Där är "Freddan" Reinfeldt
där är "Nalle" Wahlroos
och där är "Knugen" Bernadotte

ett skojfriskt och glatt gäng

som numera tycks finnas till
bara för att visa
att man ännu kan ha roligt
här i livet.

Ett verkligt hedersamt uppdrag !

Så många dysterkvistar
det hänger från vårt vackra
svenskspråkiga träd.

Freddan är på toppenhumör
och drar en hejdundrande vits
om blytung snö,
höga tak
och gamla förkalkade tanter.

Nalle berättar i förtrolighet
att han till frukost
åt upp sina rosa byxor
i ett vad han förlorat
angående Nasdaq.

Knugen, eller som kamraterna säger
för att skämta... förstås...
"Knuken" eller "Knygen"
drar en avdammad fräckis
om drängar och pilska pigor
och avslöjar för sina glada bröder
att karlar har han aldrig vetat
vad de ska användas till.

De höjer en skål
för broderskapet
och tycker att vi går framåt
i vår utveckling
men inte tillräckligt fort.

"Det är härliga tider" säger Freddan
varpå kamraterna fyller i med
"det är strålande tider".

Och vem vill förstöra
en sådan härligt upprymd stämning
i vår annars så nedstämda värld
där folk tävlar med råttorna om maten,
slås ihjäl av bomber från skyn
och våldtar flickor och andra barn ?

Fram för den lilla gnutta glädje
som annars helt och hållet dränks
i mediernas förmedlingar
av en grotesk värld.

Så Freddan he he he, hur gick det
för den gamla damen ?

Jaaa, det sista hon sa var att
"allt gott kommer från himlen".

Åt det skrattade man hjärtligt
och höjde kvällens andra skål.




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-13 07:40



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Privat rum på Riche, kan jag tänka mig (med diskret utplacerade livvakter) ,pressen göre sig inget besvär.....
2012-02-14

  lodjuret/seglare VIP
som jag hörde det består världen av just 'flickor och andra barn', sådana som vet att förse sig och så de vilka förser de andra.
2012-02-13

  Lili Samuelsson VIP
underbart
det gäller att hålla humöret uppe i kristider
inte hänga läpp
inte fundera över om man har pengar till mat eller om kriget skall pågå i eviga tider
nej. klackarna i taket och tjofaderallan. i goda/rika/ vänners lag
underbart vasst
2012-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP