Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livet i sönderfallet

grannflickorna knackade på fönstret i flickrummet och jag öppnade. varför var det ljust fast det var mitt i natten? de hade med sig inköpslistan vi hade lämnat dem och undrade försynt om vi kunde tänka oss ta kontakt med en annan torghandlare? för den de hade anlitat hade inte alla varor. och så undrade de om det egentligen var fråga om en begravning eller ett bröllop eller bådadera? jag visste inte säkert. jag kände mig yr. jag bad dem visa listan och förklara vilka grönsaker som fattades. det visade sig att de bara fått tag på dill och vinäger. att inköpslistan var oläslig var inte så märkligt, den var skriven på baksidan av menyn för de cancersjukas riksförenings årsmöte, på självkomposterande bananpapper. den upplöstes långsamt inför mina ögon. sönderfallet spred sig till min hjärna och yrseln tilltog. syntaxen började upplösas, ändelserna föll av, synkoperna föll bort och klusilerna förmjukades.




Prosa av Nanna X
Läst 320 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-02-13 08:38



Bookmark and Share


  Hans Christian
Trots att jag är hur trött som helst... så rycker denna märkliga text tag i mig ordentligt. Du har en skön berättarstil, man vet inte riktigt vad som skall hända. Tack !
2012-02-22

    ej medlem längre
underbar dikt----dröm? (dagdröm)
2012-02-13

  Catharina Edin VIP
en riktigt härlig text, i all sin besvärlighet.
2012-02-13

  lodjuret/seglare VIP
precis en sådan text jag vill läsa om morgonen då läkarbesöket står för dörren med allsköns bittra meddelanden om livets skörhet, förgängelse samt gången lycka
2012-02-13

  cilax VIP
diktjaget vadar i midjedjupt klister
2012-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X