Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
<br /> en nyckeltext<br> http://www.faktoider.nu/kamelen.html<br> < 3; 14/2<br>


Kamelen och nålsögat

 

 

”Och yttermera säger jag eder: Thet är lättare, at en Camel går genom et nålsöga, än at en rik kommer i Guds Rike. När Lärjungarne thetta hörde, wordo the ganska förfärade, och sade: Ho kan tå warda salig? Tå såg Jesus på them, och sade til them: För meniskor är thet omöjeligt; men för Gud äro all ting möjeliga” (Matteus 19:24-26, Karl XII)

 

Jaja, Gud och thet. Men vi är ju människor vi. Jag kände en gång en människoson som kallades för Kamelen. Kanske var det för att han rökte Camel, eller för att han hade en antydan till puckelrygg. Trevlig var han iallafall. Söt, cool och belevad, underbar svada, kostlig och artistisk smak, smäckra och knotiga ben, blek, fräknig och intressant, lite fresh & harsh Rasputin dandylook sådär med en subtil doft av hallon och hasch, stark och arbetsam när det verkligen behövdes.

Sedan blev han kär i mig och jag likasamma och det var ju ett helvete för vi var ju släkt till släkten och släkten är ju värst som alla vet.

Va fan skulle vi göra? Oidipus & Faidra, i helvete heller, de dör ju på slutet båda två. Så kan vi ju inte ha det. Här gäller det vara rådig och repa, om man vill in genom Jerusalems stadsmur.

Jag tror att det var så här, fast jag kan ha fel: vi delade upp betinget. Jag tog den fysiska vägen, gick på knäna och gisslade mig med nålar för att komma igenom låga porten, medan Kamelen körde mera på det astrala ögat och delade upp sig i poetiska kvarkavatarer.

Frågan är bara om vi kan sätta ihop beståndsdelarna igen och bli härligt frälsta.




Prosa (Fabel/Saga) av Nanna X
Läst 355 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-14 07:34



Bookmark and Share


  Aftonvännen
Bara Linneanska kamler kan gömma sig bakom en T-1000, osedda. Btw, du läste Cameler fel.
2012-12-01

  TrollTörnTrappan VIP
Har ni väl tagit er igenom så är ingenting längre omöjligt - då är ni Gud.

Tills dess är det möjligt att hallon & hasch klingar likt en lika lockande ouppnåelig förening, som fanns med redan i de första texterna jag läste av dig någonsin.

2012-10-31

    ej medlem längre
Respekterar!
2012-02-15

    ej medlem längre
Annas du är en Jävla filur. hon bröt ju engelskan in i tempot av
just vad mannen menade. Vad menade kvinnan Annas ?
2012-02-15

    ej medlem längre
Haha. Denna var Jävla tuff och bra..

Om det är möjligt att få kameler att gå på knäna vet jag inte.
2012-02-15

  objekt3
Låt stå! ;)
2012-02-14

  Larz Gustafsson VIP
Ursprungligen handlar detta inte om pengar utan att man avgudar dem (eller något annat).
2012-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X