Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Katter drömmer också, men berättar inget


Utan vilket ingen saga skulle ha berättats:


Mellan två världar bär en smal spång
över en avgrund av tystnad

I sömnen bor du
vet inget om ditt vakna liv
ur drömmens surrealistiska kaos hämtar du poesins råmaterial
där förädlar du dagsrester till föda åt själen

I den vakna dagen bor du

drömmarna förflyktigas
lämnar bara en svag underton som en melodi ur fjärran
den följer dig i ditt dagliga värv
färgar dina tankar
väcker oförklarliga känslor
skapar bilder 
sagor
dikt


Mellan världarna bär en smal spång
bräcklig som ett rep av halm
däröver vandrar du
ansikten anas i dunkel
otydliga röster fragment av meningar
ord ord ord

spången gungar men bär
mellan dina hemorter
natt efter natt
griper in

Över en avgrund av tystnad måste du gå

en gång ska du falla
men inte idag




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 365 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-15 12:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag tycker väldigt, väldigt mycket om den här.
2012-02-15

  walborg
En trevlig och värdefull spång är det att ha kontakt med drömmarna, och när man drömmer finns en slags medvetenhet om den vakna tillvaron oftast med tycker jag, vilket ger oss stor glädje.
2012-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger