Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: Landscape (1857) by William Louis Sonntag (1822-1900)




Ibland Bekymmer och Besvär [rimvers]

~*~

Min gammelfarfar dog femtio år innan jag blev född
ej så konstigt då att man stundom finner sig förströdd

de stora fröjderna uti tidsträdgårdarna utav glädjen
förenas också med den stora och dystra ledsamheten

det finaste i livet är dig givet alldeles självklart
men aldrig fullt åtnjutas här med de trasiga hjärtan

*

timglaset utav sand är vår framtids hamn och stränder
det ligger alldeles bredvid dig invid gravvalvens oceaner

sanningens ledfyr måste vara den som ser ljuset i mörkret
att freda oss mot svavlets smärta; nå inåt till det vilande barnet

att alltid följa den stigen än vilka tider - än vilka stridigheter
för när du ser tillbaka såg du att du ibland bekymren och besvären levde

*

som min gammelfarfar gjorde med sina tolv barn i det förflutna och det förgångna
men för varje godhjärtad människa finns det färre barn som gråtande insomna

(13 Februari 2012)

svensk version 15 Februari 2012

LPWJ

 

Engelskt original:

Among the Trouble and Toils




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 467 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-02-15 17:03



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av:"MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2012-03-12

    ej medlem längre
Tack för den här fina översättningen!


"sanningens ledfyr måste vara den som ser ljuset i mörkret
att freda oss mot svavlets smärta; nå inåt till det vilande barnet

att alltid följa den stigen än vilka tider - än vilka stridigheter
för när du ser tillbaka såg du att du ibland bekymren och besvären levde"
2012-02-21

  edikt/Benedikte
"men för varje godhjärtad människa finns det färre barn som gråtande insomna"

Fint arbetat! B
2012-02-17

  Yrre VIP
Mycket bra!! Berör och säger mycket sant!
2012-02-16

  thyra
Fin översättning från din text från häromdagen. Fint!
2012-02-15

  Bibbi VIP
Djupa saker detta som Du delger att begrunda.

Varmaste tack för Dina berikande tankar.
2012-02-15
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP