Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåt

Förlåt för att jag inte delar med mig
när du sitter i kylan och
hoppas
att någon ska böja sig ner.
Fickan är tom och
just nu är det
femtio människor som ser.
Förlåt för att jag köper
det du har lidit för,
att jag snålar med
mitt överflöd
medan alla dina drömmar dör.
Förlåt för att jag inte jobbar
med att någonting ska hända.
Jag försökte göra
något stort men
det tar årtionden för saker att vända.
Förlåt för att jag är
en del av den här världen.
Jag visste inte vad jag gjorde
när jag gav mig
ut på den här
vansinnesfärden.
Förlåt för att jag försökte förstå
när sanningen var
så brutal.
Förlåt för att när jag klagar
så gör jag ett urval
bland det jag tror betyder
för att
det är det jag hör talas om
och för att
min insikt lyder
tanken att
det är existensen av oss som
är felet
och jag borde aldrig ha försökt
att förstå problemet.
Så förlåt, om det går,
förlåt för imorgon, idag och igår.
Förlåt för att vi finns och
att jag är en del av de
som finns
men aldrig aldrig
någonsin minns.




Fri vers (Fri form) av Sarah Tomasson
Läst 447 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-18 02:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sarah Tomasson
Sarah Tomasson