Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Där ute piskar en tät snöyra, men jag har lust att invänta kommande vår!


ETT TIDIGT ODE TILL VÅREN

Skaldens död, bortgång inte ännu, fastän jag nästan trodde!
I går var det ännu mörk skymning, i morse väcktes jag av ljuset.

I går morse var morgonen ännu ljudlös, men nu i skogen
hoas, lockropas, visslas, knackas, de efterlevande vaknar.

I tidig gryning smyger räven, nattens sluga jägare med sin tjocka,
rödesvans på skaren till sitt bo i stenröset.

Solen sträcker sig över skogsbrynet efter en evigt lång tid,
framkallar alla efterlevande i sitt ljus och kelande värme.

Farvälet är för handen, snöstjärnorna slocknar snart —
i morgonsolsken strålar glasklara vattenpärlor!

Tack vintern. Farväl slitande vintervindar, välkommen gröna vår!
Jag väntar otåligt, du södervinds vänliga spelning!

© Heikki Hellman (120219)




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 276 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-02-19 08:48



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Mycket vackert beskriven vårlängtan.
2012-02-28

  Eva Helene VIP
Vilket vackert ode till våren, njuter av detta!
2012-02-20

  Minkki VIP
vilken fin vårväntan! här hörs talgoxar, inga andra, inte ens kråkkrax
2012-02-20

    lory
jag längtar o väntar med..fintfint
2012-02-19

    Birgersdotter VIP
Fint
2012-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman