Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomslandet

Malmvagnarna rullar över rälsen.
Jag ser inte ens över balkongräcket;
bor med min familj i en lägenhet på Järnvägsgatan 75.

Jag har en hamster som heter Mimmi.
Jag är blond lintott som leker och hittar min hamster under bokhyllan och klämmer åt,
och VRÅLAR då Mimmi biter till.
Jag tycker ändå om Mimmi.

Jag sover underst i en våningssäng.
Min syster sover överst, ibland försöker jag sparka upp benen så jag når hennes undersida av sängen.
Pappa diskar i köket, mamma rullar upp sitt hår på varma spolar.

Jag leker på balkongen, sätter mig på en hink och trivs.
Vinden leker i håret, det börjar bli vår.
Jag har en hemstickad orange tröja och en gul keps.

Jag följer ibland med mamma till tvättstugan.
Det är långa korridorer dit.
Jag leker utomhus, mamma, pappa, barn och får mina första pussar av en jämnårigpojke som heter Peter.




Fri vers av Feminaz
Läst 207 gånger
Publicerad 2012-02-19 15:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz