Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tack till Feminaz för slutklämmen!


Om bönor

det finns bönor av många olika slag. bönor har generellt högt näringsinnehåll och ett brett användningsområde. de olika bönsorterna har sina för- och nackdelar. Haricots verts kan fungera som flygpostpapper, Vaxbönor kan man ha som öronproppar och Flagolettbönor kan frambringa övertoner. Störbönor kan å andra sidan orsaka störningar, Skärbönor skärsår, Spritbönor fyllesnack, Krypbönor krypningar, Brytbönor benbrott och Störbrytbönor störande brytningar. farligast är nog ändå Kidneybönorna. de kan vara rent toxiska. de innehåller njurformade slaggprodukter och livsfarligt Phytohaemagglutinin. No, I m just kidding, man kan äta dem om man kokar dom först. något liknande gäller nog de svårkokta gröna linser jag har i mitt köksskåp. antingen förblir de hårda och suger åt sig det bittra ur morötterna och lagerbladen, eller så blir de smaklösa och blasfemiska. jag har en teori om att det beror på att de är plockade utan handkontakt. de har liksom aldrig fått någon mänsklig värme.

om Gud hör när man kokar bönor är en annan fråga. han kanske ser det, om han har linserna på. då blir man i alla fall bönsedd, om än inte bönhörd.




Prosa av Nanna X
Läst 306 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-21 09:02



Bookmark and Share


  Hans Christian
Jag bugar till golvet och fnissar i en allvarlig bön.
2012-02-22

  stenhur VIP
Mycket uttömmande! Bör läsas av alla bön-der.
2012-02-21

  Feminaz
Så underbart roligt! Ps. Du blir säkert bön-hörd;-)
2012-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X