Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En rimsaga<br>


Gretchen & Hänsel

 

Knaperi knaperi knus

vem är det som knaprar sobril i sitt hus

vem är det som inte kan sova

för drömmarna trista och dova

vem är det som inte vill klaga

på ödet och på Baba Jaga

jo det är väl Gretchen den väna

med flätan och värkande knäna

för klaga är alls ingen ingen nytta

när sagorna är som förbytta

 

och Hänsel är ute och travar

i skogen med tappade stavar

och smulor som fåglarna ätit

och kiseln den har han förgätit

och brödet är slut i hans ränsel

hur ska det nu gå lille Hänsel

hur ska du nu finna din syster

som sitter så ensam och dyster

i huset med fnasiga läppar

och sörjer och tvivlar och deppar?

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 363 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-27 01:07



Bookmark and Share


  cilax VIP
den tog
2012-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X