Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny dag

Kan vi inte stanna uppe i natt?
Låta mörkret ta oss i ett kallt grepp

För då är det inte så tydligt
Inte så självklart
Att en ny dag har börjat
Och då slipper jag sörja
Att jag inte kommer kunna ta vara på den

Istället får den komma smygande
Närmar sig för varje sekund
Som tickar förbi småtimmarna
Till den är oundviklig, tills den spricker upp
Det är då jag håller din hand

Gryningen är vackrare
När man har upplevt en mörk natt




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 199 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-29 13:03



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Så vackert du poetar - och de två sista raderna lyfter hela texten till ännu högre höjder - för visst är det så, att om man upplevt mörkret blir alla gryningar ännu ljusare, ännu vackrare. Jättegillar dikten!!
2012-03-04
  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia