Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frid och fred

Den ljumma vinden
smeker kinden
doften av våren
tar bort den kalla kåren

ljuset det härliga
kärleken och vänskapen - båda så begärliga
knoppar och blommar så härligt i vårsolens sken
friden anas – och många förlåter, gråter, glädjens tårar som rinner på kinden så len

tänk om fredens timme vore här
för det eviga kriget tär
på människor som behöver ge och ta emot förlåtelsens ord
den förkunnelsen skulle behöva spridas över hela vår jord

att förmedla och vädja om sämja
för att främja
kärlekens lag
att den följs varje dag

varför strida
varför lida
när det kan bli fred
mellan människor i alla led

älska Din nästa, älska varandra
lär Er på kärlekens stigar vandra
och fatta varandras händer
i alla världens länder

låt fredens sånger ljuda i varje land
knyt frändskapens band
då kommer Ni en dag att säga att Ni vann
den stunden då hatet och avunden mellan människor försvann

då kärleken åter började gro
och människor fick igen sitt hopp, sin tro
och glömde allt som ondskan ödelagt i sin framfart
då skulle allt kännas så ljuvligt och underbart

Kärleken ska segra till slut
glädjens tjut
och många kärleksord
ska ljuda över hela vår jord

© Ted Örnberg 2011




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-03-01 22:33



Bookmark and Share


  aol
underbar dikt och grattis till placeringen, verklien värd den,
2012-03-19

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-03-09

  Maria T
Vilken underbar kärleksdikt
om fred och sämja
"må den ljuda löer hela vår jord"
2012-03-04

  anits VIP
Helt underbart skrivet, mycket tänkvärt
dina fina ord berör, mycket
2012-03-02

    maija tuori
Härlitgt budskap Vännen ! och så vackert skrivet..
2012-03-02

  Bibbi VIP
Helt suveränt bra.
2012-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP