Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han packade sin, februarisamling 2012

 

 

Han packade sin

ryggsäck med livslust

och kärlekslängtan


Skrev om snökyla

och påminde sig om vår

ljushunger just nu


Hon fick vårkänslor

när februarisolen

smälte snödrivan


Lekte med vatten

gjorde han gärna som barn

Idag disk och bad


Jag älskar dig

säger du, säger jag

- en magisk sanning


Oss emellan var

olikheten uppenbar

när kärlek uppstod


Senare stod det klart

att skillnader fanns


Sången var centrum

för henne, han föredrog

solo-instrument


Tvåsamhetens

dilemma är behovet

av ensamhet


Det enkla är skönt

middag med vännerna

rundtur med hunden


När grannen bankar

borde det vara i takt

med min musik


Bländad av sydsol

ser han människorna

som siluetter


På tåget ser han

på andra som ser

på varandra


Sorgens hav mötte

jag på sent sjuttiotal


Min mammas död


Jag höll tårar tillbaka

nu gråter jag varje vår


Hur förhålla sig

till döda förebilder

inom kulturen?


Blir det lättare

att tänka tanken på

egen bortgång?


Min far ansåg

att allt borde fungera

till kropp och själ


Obalans ledde honom

över till depression


Vid sin ålder

slutade han att tänka

på evigheten




Bunden vers av Fredrik P. VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-02 09:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP