Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åsa

Backpacker Åsa
dricker allt ur kosa
Har en ryggsäck man kan låsa
Och ett regnöverdrag i rosa
Samt självklart ett ombyte
OM det skulle börja blåsa

Åsa har pannband
Och solskyddsfaktor 48
Vandringssandaler
Och en vän vid namn Charlotta
Som är lite blyg
Som inte har så bra koll
Men det spelar ingen roll
För Åsa känner till alla stråk
Kan handskas med bråk
Och talar 4 olika språk

Åsa syr fast flaggor på sin väska
Så att alla kan se vart hon har varit
För SOM hon har farit
Överallt dit det är varmt
Dit det är kallt
Och alltid har hon nåt ballt
Att berätta
Om sina äventyr
Om hur det är
Att dela säng med 19 andra
Om hur det är att vandra
3 nätter genom lera
Utan att spendera
Mer än kostnaden för
Ägg och bönor
Dessutom berättar hon andra skrönor
Om hur man klarar sig i ur och skur
Hur man bäst med hemmakur
Kurerar okända bett av okända djur

Ja Åsa
Gör narr
Av de som inte älskar
att sova på barr
eller
Spela gitarr
Eller Få
blåskatarr
av
att spendera 14 dagar i en
frysbox utanför Tibet
För Åsa hon vet
Hur man får ut det mesta
Och bästa
Av att resa lätt
Resa på ett sätt
Som är rätt
Men också billigt
Hon åker villigt
Buss i 24 timmar
utan vatten
Tills hon svimmar

Åsa besöker avlägsna platser
Avlägsna stränder
Avlägsna länder
Drabbade av svält
Men då bär hon förstås
Sitt moneybelt
Långt innanför sina kläder




Fri vers av Josefin Johansson
Läst 353 gånger
Publicerad 2012-03-02 16:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Josefin Johansson