Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mullvadens bravad

En trädgårdsmarodör
har åter slagit till
nu sitter han i skuggan
med blicken så still

Gräsmattan den gröna
så välklippt och briljant
har utsatts för sabotage
man tror ej det är sant

Nu täcks den vackra ytan
av jordhögar tusenfalt
de ligger där och flinar
på gräsmattan överallt

De sköna lata dagarna
är nu förbi och över
en näve värktabletter
är vad huvudet behöver

Jag ser min plågoande
där i hörnet där han är
min ilska och irritation
är nu mitt stora besvär

Han borde bli straffad
på något makabert sätt
djuret har orsakat skada
och det känns inte rätt

En bössa med patroner
är vad jag behöver ha
att skjuta banemannen
blir nog rättvist och bra

Nu sitter han och ler
tror visst att han är käck
så plötsligt springer han
och är för evigt väck

Problemet är dock kvar
med gräsmattans estrad
det fodras mycket jobb
efter mullvadens bravad




Bunden vers av ULJO
Läst 280 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-03-02 17:21



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Härligt skrivet. =)
2012-03-14

  Magica VIP
Men den var ju lite gosig :)
2012-03-09

  walborg
Ack ja - den eviga kampen om naturen
2012-03-03

  anits VIP
Härlig dikt, dom ger sig inte
så lätt dom små gynnarna
2012-03-03

  Maj-Lis VIP
Dom är idoga de små rackarna
2012-03-02

  Yrre VIP
Haha ja, sommarens bekymmer, hade int gjort nåt om han gjorde "hål" i snöhögarna våra!
Bra, fyndig och rolig text!!
2012-03-02

  © anakreon VIP
"Till flydda tider återgår
min tanke än så gärna..."
(J L Runeberg)
2012-03-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO