Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt är min senaste dikt som jag skrev kort efter att jag fick min diagnos Ryggreumatism. Det var en dag då jag plötsligt insåg att jag kommer alltid få leva med värk i kroppen eftersom reumatism är en obotlig sjukdom.


Smärtsam värk!

Det gör så ont
Det värker överallt
Fingrarna gör ont
Handlederna värker
Vristerna värker
Ryggen, nacken och höfterna
Det gör så ont och jag är stel
Varje morgon vaknar jag alldeles för tidigt
Vet inte hur jag ska ligga
Måste tillslut gå upp
Gå upp för att röra på mig
Ibland ta en värktablett
Kanske somnar jag om en stund
Oftast inte.
Tänk om jag kunde få sova ut
Vakna en endaste morgon utan att ha ont.
Vilken lycka
Vilken dröm
En dröm som aldrig kommer bli sann
Jag har fått sjukdomen EDS
En bindvävsjukdom
En sjukdom som inte går att bota
Inte heller att behandla.
Bara lindra
Lindra med värkmedicin
Om jag hittar något som hjälper
Lindra med speciell sorts träning.
Kanske blir det bättre
Kanske inte
Jag får leva
Leva resten av livet
Med en smärta som aldrig försvinner




Fri vers (Fri form) av Marisan
Läst 278 gånger
Publicerad 2012-03-04 11:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nä, fy vad jobbigt för dig! Smärta är träligt.
2015-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Marisan
Marisan