Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kanske är blåsten

Det blåser.
Det kanske är blåsten.
Eller alla de där mornarna man vaknar,
nätterna.
Kanske är det dagarna, tiden, den levda tiden.
Gränserna.
Det blåser.
För att en luft på ett ställe har värmts upp, och på ett annat kylts ner.
Kanske är det tiden.
Timmarna. Åren. Och rynkorna i ansiktet.
Minnena. Nedslagen. Synapsförbindelserna.

En tidig morgon i ett tält vid en strand.
Solstrålarna som ännu ej når över horisonten, dimman över vattnet.
Stillheten.
Sagorna i dungen bortom husknuten.
Ballongerna som blivit kvar efter festen.
Den medelålders kvinnan som skriver "fuck you" med fingrarna på imman i busskuren en vardagsnatt.
Vardagen.
Timmarna.
Avbrotten.

Det blåser.




Fri vers av ae
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-05 22:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ae