Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fritt efter Geijer


Namnsdagsdikt till Torbjörn och Torleif




 

Vid fyrtio års ålder blev tröjan mig trång

då kvad jag en hedna låt

jag drevs åt det våta av nornornas sång

så manligen stridbar, vidunderligt kåt

 

Nu pannbenet spräcktes, fram växte ett horn

i fem dagar grät jag och sådde mitt korn

i en gyllene stråt

uppå Hafvet

 

I fem dagar grät jag men sen blev jag nöjd

för då stod mitt bröllop med gyllene fröjd

uppå Hafvet

ja, så var det

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 415 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-09 08:17



Bookmark and Share


  cilax VIP
vackert kvaddat ;)
2012-03-09

  lodjuret/seglare VIP
Vilken underbar text, korn eller havre kan ju gå på ett ut vet jag. Sådd som sådd, liksom utgjutna upplevelser, sår och ack ett sådant språk sedan. Vajert knåpat. Men... vad har hänt i ingressen?
2012-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X