Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens medicin

Om själen mår dåligt
och inte längre vill
så kanske lite kärlek
tar bort en svår bacill

En liten vit tablett
kanhända den stärker
när livet är besvärligt
och huvudet värker

När hostan känns svår
den lindrar en stund
en flaska med vätska
ger ögonen en blund

Om näsan är täppt
den fixas till med spray
förkylningen lindras
och andningen blir okay

Om armen ska gipsas
på grund av ett brott
blir tillvaron tacksam
för omsorgen man fått

Om själen mår dåligt
bara kärleken hjälper
en kram och en klapp
allt annat bara stjälper

Ty kärlek är för själen
vad piller är för kroppen
men utan biverkningar
blir själslivet mer toppen




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 586 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-03-09 21:56



Bookmark and Share


  mare VIP
Sista versen säger allt, bra ;)
2012-03-17

    ej medlem längre
Så sant, så sant!
2012-03-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Javisst så är det
helt visst när livet
blir trist hjälper
kärleken bäst
först som sist!
Väl tänkt och
så fint beskrivet!
2012-03-11

  © anakreon VIP
Kram!
Calle
2012-03-10

  lodjuret/seglare VIP
Skönt att du rimmar igen och här med en sorts egensinnlig visdom som grädden på semlan, snyggt o lättläst. Trenne violer förtjänte den.
2012-03-10

  Ninananonia VIP
:) kloka ord... ljus och kärlek
helar...
2012-03-09

  anits VIP
Mycket bra skrivet och igenkännande
2012-03-09

  Anoo Niskanen VIP
Så är det...
2012-03-09

    Birgersdotter VIP
Bra skrivet...
2012-03-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO