Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland är dikter för stökiga för att få plats med en titel

Och somrar flyger förbi
Med blandade känslor
Jag vill aldrig bli av med förhårdnaden
Under mina fötter
Det gör inte längre ont att springa över rötter

Men vill du inte att våra hjärtan ska säga
Att vi valde rätt
Och att världen inte är så farlig
Stadsdjungeln och dess stiletklackar
kan inte fängsla våra fågelsinnen

För då kan du få kyssa mig
Och få min sista dans i midsommargrynings ljus
Och jag kan tänka mig att visa dig mina sparade moln
Mina hemliga skatter
Och min smultronrevolution

Lund och dess akademiker kväver syret
Och jag målar mustascher på dem
På avstånd då jag sitter på föreläsningar
Om hur jag ska rädda världen
Och balanserar yrkeskvinnan och älvan som lever
I mina förhårdnade hälar




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 205 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-10 23:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia