Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och jag bad livet att döda mig lite långsammare

Och jag bad livet att det skulle döda mig lite långsammare
För jag vill så gärna älska att leva igen
Och med våren som sätter fart
Och tvingar bort mörkret
Så känner jag att en bäck inom mig kan börja porla
Och ta med sig sediment av ångest
Långt bort från min trasiga kropp

Jag vill över haven igen
Med mina lungor som segel
Fyllda med luft och frihet
Utan något rum för tomheten
Spökstaden i hjärnan ska väckas till liv
Fåglar ska bygga bon i armhålor
Och matar sina ungar med drömmar

Hela min kropp kan få bli vår igen
Med tusenskönor som växer i mina hårsäckar
Min utandning ska föra med sig Afrikas sand
Och kärlek ska bo i min blick
Och inte gömma sig i mitt hjärta
Hela jag ska älska livet

Och jag ska önksa vid vartenda stjärnfall
Att livet skulle vara naivt igen
Och att du skulle vara här
För då hade jag viskat pärlor i dina öron
Och frigjort dig från dina kedjor
Men mest hade jag önskat att du funnits kvar
Även när mina fräknar försvunnit




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 234 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-03-14 23:07



Bookmark and Share


  Niclas Petersson VIP
"Men mest hade jag önskat att du funnits kvar
Även när mina fräknar försvunnit"


Fantastiskt fint slut. Väldigt talande och tydligt trots små penseldrag. Det är det som är konsten - att säga mycket i det lilla.
Gillar. Mycket.
2012-05-04

  Magica VIP
Fint skrivet!
2012-04-14

    Ken Cassel
Tjusigt!
Ja, trots allt!!!
:))
2012-03-18

  ULJO
Jag gillar ditt uttryck och sättet att bygga upp det till en intressant och berörande helhet.
2012-03-17

  August L S
Jag tror jag tycker du blir allt bättre (på att skriva dikter). Hittar bilder som överraskar och känns egna, särpräglar din ton och får fram det du vill säga. Det blir jag glad för.

Dikten är väldigt bildrik, det riktigt flödar av dem. En del är ljuvliga (gillar vårfloden som forslar bort all gammal ångest), andra sådär (pärlorna i öronen t.ex.). Men så är det ju, en smaksak. Bäst tycker jag nog om fåglarna i armhålorna. Det är samtidigt så konstigt, lite äckligt, men ändå så självklart för frihet och liv.

Början och slutet är bra. Det är en kraftfull start och ett lite smygande slut. Hela dikten är så pampig, men så är den en sak, en person, som vore större än allt det andra. Och en person är inte så mycket, borde vara en smal sak, och ändå kan det vara det svåraste av allt att få ha nära.
2012-03-17

  M.A.J.R
Tungt skrivet gillar hur du har lagt upp texten applåder i mängder
2012-03-15

  mickech
En vacker önskan!
2012-03-14
  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia