Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mars 2012


Albatrossen

I djup sömn en båt, likt en kista, mig bär
över sömnens speglar på obrutet vatten
som lugnt mig vaggar i en vision där,
långt ut, en svan, likt en lilja, lyser i natten

med fjädrar som stryker ömsint var våg
som vågar mot dess kropp sig närma.
Ett minne av ett kärleksbrev försåg
dess gestalt med förmågan att värma

en ensam sjöman som seglar mot drömmar.
Likt en albatross som förföljer sin båt
seglar han mot svanens sång som ömmar
och vaggar sjömannens ögon till gråt,

till tårar för det som havsdjupen tagit,
ytan som stilla mot svanen bländas.
Albatrossen förföljer den som begravit
det hjärta vars smärta aldrig kan ändas.




Bunden vers (Rim) av Lethe
Läst 944 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2012-03-15 16:43



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Snyggt!
2012-05-23

    ej medlem längre
Du är enorm gubben!
2012-03-21

  Hanna (TheSilverWolfSong)
Underbar! Underbar!
2012-03-19

    ej medlem längre
Mästerligt mannen.
2012-03-18

  miljas
Detta är makalöst vackert diktat, både i ordval och melodi. Rungande applåder! Jag bokmärker, både på knappen och i hjärtat.
2012-03-18

  Knickedick
underbart att läsa om vatten i harmonisk dikt
2012-03-17

    ej medlem längre
Vacker dikt till sjöfolk och andra med vatten i ådrorna :)
2012-03-16

  Linda CH VIP
Vacker poesi med vemodskänsla. Snyggt formulerad!
2012-03-15

    ej medlem längre
Bara sååååå bra mannen!!!
2012-03-15

  Songbird VIP
Bländas helt av din fina vemods vackra dikt! No more no less, fånga de små stunderna och man får en helhet att ta till sig i form av underbara ord som aldrig sinar i djupet. Såå bra!!! Tack! :)
2012-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Lethe
Lethe