Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mammas öde

Jag var berörd

mamma skulle enligt läkaren ej ha långt kvar då

hon vägrade att låta sig opereras

Släkten skulle komma

du och jag satt jämte henne

första gången på länge som jag sett mamma bekymrad

hon vill ej leva längre och bad mig om be för hennes död

jag ville bara gråta även om jag förstod hennes önskan

kändes det så svårt

hon kunde ej äta eller dricka

fick dropp och hickade mycket

kändes så svårt - jag svalde gråten

måste vara stark för mamma skull hon har aldrig klarat

andras sorg - måste vara den dotter som alltid får henne att skratta .....

Då började du sakta fråga henne om alldagliga saker

vad hon tänker på?

hur vi var när vi var små?

vad vi hittade på för bus?

Mitt i allt elände fick du mamma att berätta

att minnas

att öppna sig för dig

jag satt stum av beundran och bara lyssnade

goa du insiktsfull , full av empati men även

slug som en räv insåg du hur du skulle hantera

den svåra situationen




Fri vers av byrålådan
Läst 203 gånger
Publicerad 2012-03-18 16:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

byrålådan