Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllning till vår vackar huvudstad


Sommarstockholm

Så jag älskar denna stad på sommaren
så magnifikt vacker du är i all din grönska
med alla dina öppna vatten, gröna oaser som än finns
i stan än vid vattenbrynet med branta berg som försvinner
ner i havsdjupet
så många dolda ställen som få hittat

Det är nu när semestertiden är här jag gillar
dig som bäst
det är då du stiger fram ur storstadslarmet det är då
du visar din storhet

De stressande flockarna har flytt ur staden
kvar är vi som gillar lugnet i stan och
underbara gäng med glatt pratande
turister som flanerar Drottninggatan fram mot
Gamla stan i stilla lunk

Där blir jag en turist i min egen stad och njuter
av din skönhet




Fri vers av byrålådan
Läst 296 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-19 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

byrålådan