Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansen på Grönan

Jag skall ikväll försöka ta mig till dansen

så nära dig

så nära din grav

så nära din lägenhet

jag vet ej om jag lyckas

sist jag gick dit hamnade jag gråtande vid din grav med en röd ros
och släntrade därefter förbi dansbanan utan lust att dansa

jag som älskar att bugga

ikväll får du ingen ros Magnus jag vet att du vill att
jag roar mig, att du uppmuntrade min dans fast du
aldrig skulle orkat dansa själv

ett av dina sms förra våren innehöll en önskan om att få dansa
en långsam foxtrot med mig på grönan
men jag snubblade väl över de orden och glömde dem för att i stället läsa besiktningsprotokoll från Anticimex

men vännen du kan hänga med mig ikväll på dansen om ej
i mina armar men väl som en osynlig ande som svävar med mig

säg att du spökar runt där så jag får lust att dansa




Bunden vers av byrålådan
Läst 269 gånger
Publicerad 2012-06-13 06:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

byrålådan